30 d’abril 2010

Manifest per l'Ocupació Juvenil

Aquest primer de maig, en el que sembla mes necessària que mai la unió de la classe treballadora, la JSC torna a sortir al carrer en defensa dels drets dels treballadors i treballadores, especialment el dels joves.
La JSC està preocupada per la proposta del endarreriment de l’edat de jubilació als 67 anys, la JSC està preocupada per la manca de crèdits de les entitats bancàries, la JSC està molt preocupada per la manca de consens polític i social per encarar aquesta crisi.
La JSC no pot tolerar que els drets dels treballadors i les treballadores siguin menys tinguts per definició per la dreta; quan les coses van be perquè no els necessitem i quan les coses venen mal dades perquè els nostres drets, diuen, es contraposen a la recuperació econòmica.
Els drets dels treballadors i de les treballadores estan per sobre dels beneficis dels grans bancs i de les grans companyies, no cedirem ni un polsim en els drets dels treballadors, és més reclamem més avenços en aquest camp, un sou mínim interprofesional de 1000 € és imprescindible en la societat d’avui, les ajudes a l’emancipació, les polítiques socials per ajudar els que viuen en la marginalitat o en perill de caure en ella son avenços que avui és fan més necessaris que mai.
I per tot això reclamem:
El sou mínim interprofesional de 1000 €
La perseverança en les polítiques actives d’ocupació per a la gent jove
La retirada de la proposta d’augment de l’edat de jubilació als 67 anys
La valentia política per encarar canvis estructurals per a millorar el model productiu que ens ha dut a aquesta crisi.
La inversió en educació com a únic mitjà per a millorar aquest model productiu, amb forte iniciatives d’insercció laboral, mes igualitàries en que la gent que hi accedeixi ho faci sense cap mena de masclisme ni paternalisme.
Contra la crisi, Mou‐te.
Joventut Socialista de Catalunya